top of page
Foto Nicolay Woldsdal2 (2).jpg

Marthe Wang

  • Spotify
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

/

Kontakt: bjorn@hihat.no - + 47 56 90 19 19 

Med sin helt unike, klare og varme stemme synger Marthe om håp, undring og relasjoner og om fortid, fremtid og nåtid på nydelig bergensdialekt. Hun brakdebuterte i 2017 med å bli Spellemann-nominert i kategorien Viser og mottok både Teksforfatterfondets Lyspunktpris og den gjeve TONOs EDVARD-pris for tekstene sine. I april fulgte hun opp debutsuksessen med et strålende andrealbum.

 

17. april 2020 slapp Marthe sitt andre album «Bakkekontakt» til fantastiske tilbakemeldinger fra fans og musikkanmeldere. Med terningkast 6 fra Bergensavisen, terningkast 5 fra VG og glimrende ord fra Dagens Næringsliv har hun utvilsomt klart å følge opp debutsuksessen. Førstesingelen «No sier eg adjø» har gått i tung rotasjon med A-liste på NRK P1.

 

Debutsingelen «Til deg» ble Marthes store gjennombrudd og har i dag over 5 millioner streams på Spotify. Den varmet hele det norske folks hjerter som TV-aksjonslåt og fikk høy rotasjon på radio og hun gjorde flere TV-opptredener. Marthes musikk kan beskrives som tidløs, melodiøs, leken og alvorlig. Det ektefølte og organiske lydbildet er innom både pop, viser og jazz.

 

«Her er få dødpunkter, og den gjennomgående stemningen er såpass oppslukende at det er lett å sette på platen igjen når den er ferdig. Dette er et klart skritt videre for henne». 

 

  • Aftenposten / Eivind August Westad Stuen om «Bakkekontakt»
     

bottom of page