LISA STOKKE 

KONTAKT I HIHAT: Torill@hihat.no - + 47 56 90 19 10 

  • Wix Facebook page

AKTUELT:

Lisa Stokke, har gjort stemme til den norske "Elsa" i Disney´s megasuksess "Frozen" se video under:

BIO

Lisa ble først kjent i Norge i 1994 da hun kom på 3. plass i TV programmet Talentiaden med sangen New York, New York.

Hun var en av de første studentene til å få en plass ved det nå prestisje tunge universitetet The Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), eller Paul McCartney skolen som den populært kalles, og kom ut 3 år etter med en BA (hons) grad i Acting.

Lisa var den første i verden til å spille hovedrollen som Sophie i den verdens berømte musikalen Mamma Mia! som i disse dager blir spilt inn som Hollywood film, med musikk av ABBA. 
Hun er også å finne på original innspillingen av Mamma Mia! som allerede har solgt til Platinum i USA, og platen “Nå har vi vaska golvet” som har solgt til gull i Norge.

Lisa har siden medvirket i flere Norske produksjoner, som “Sangen om Gjest” med Helge Jordal, “Back to Broadway” med Jan Werner Danielsen, Benedicte Adrian og Kåre Conradi, “Vi er i Hundre” med Brede Bø, Hilde Lyrån og Sven Nordin, “Up Where We Belong” med Haldor Lægreid og musikalen “Chess” med Elisabeth Moberg, Heine Totland og Rein Alexander. Lisa har også spilt inn flere reklamer, og spilt rollen som en bifil nymfoman skuespillerinne i filmen “Satan’s Chimney” i Jonathan Creek serien for BBC.

Det største Lisa har fått oppleve var da hun fikk møte Nelson Mandela i 2005. Hun fikk æren av å være tv vert for Nelson Mandelas 46664 Arctic konsert i Tromsø sammen med DJ Suga fra Sør Afrika, I tillegg sang Lisa ABBA låten Dancing Queen, og fikk synge back up med Andrea Corr og Annie Lennox. for Angelique Kidjo

 

Året etter gav Lisa ut sin første solo plate “A Piece of Lisa” i samarbeid med Kringkastingsorkesteret, med kjente sanger fra musikal og film verdenen.

I 2006 og 2007 spilte Lisa drømmerollen som frelsesarmé soldaten Sarah Brown i musikalen Guys and Dolls til strålende kritikker, både på turné i England, og West End i London.

I 2008 spilte Lisa rollen som O’Connor, en Amerikansk offiser i spillefilmen “Lange Flate Ballær 2” regissert av Harald Zwart, med bl.a. Don Johnson som hun også spilte med i Guys and Dolls.

2009 / 2010 
Lisa har vært tilbake på west End å spilt i blandt annet Stephen Sondheim´s The Assassins på the Union Theatre.

Egen TV Serie (Lisa Goes To Hollywood) på NRK1

Lisa Stokke er stadig involvert i prosjekter og har musikk, teater og film som fulltids profesjon.

Hun bor med Familie I London UK.