top of page
Lisa.webp

Lisa Stokke

  • Youtube
  • Spotify
  • Black Facebook Icon

/

Kontakt: torill@hihat.no - + 47 56 90 19 19 

Lisa er kjent for de fleste småbarnsforeldre som den Norske stemmen til Elsa i tegnefilmene Frost, Frost 2 og alle kortfilmene, samt plateinnspillingene til filmene, spesielt for sangene La Den Gå og I ukjent Land. I 2020 fikk Lisa den enorme æren å representere Norge under Oscar-utdelingen (92nd Academy Awards), og sang Live sammen med 8 andre Elsaer fra rundt om I verden sammen med Aurora og Idina Menzel, dirigert av Ricky Minor foran Hollywood eliten og 24 millioner mennesker.

 

Hun og samiske Elsa Marianne Pentha laget en eksklusiv versjon av I ukjent Land for Disney samme året på Norsk og Samisk for Disney. Lisa ble først kjent i Norge i 1994 da hun kom på 3. plass i TV programmet Talentiaden med sangen New York, New York. Hun var en av de første studentene til å få en plass ved det nå prestisje tunge universitetet The Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), eller Paul McCartney skolen som den populært kalles, og har BA (hons) grad i Acting. Lisa var den første i verden til å spille hovedrollen som Sophie i den verdens berømte musikalen Mamma Mia med premiere I London i 1999 med musikk av ABBA som har siden blitt spilt på scener over hele verden, og blitt 2 Hollywood filmer av.

Hun spilte hovedrollen Sarah Brown I musikalen Guys & Dolls for Donmar Warehouse både i original turneen I England samt på West End Piccadilly theatre sammen med Don Johnson.

 

Hun er også å finne på original innspillingen av Mamma Mia! som allerede har solgt til Platinum i USA, solo platen «A Piece of Lisa» med film og musikal perler i samarbeid med Kringkastings orkesteret (KORK) produsert av Pete Knutsen for EMI og platen “Nå har vi vaska golvet” som har solgt til gull i Norge. Lisa har siden medvirket i flere Norske produksjoner av show som Back to Broadway og Swinging Christmas, musikalene Chess hvor hun spilte Florence (Bømlo og Tromsø), I tittelrollen som Eva Peron i Evita (Bømlo) og Grace Farrell i Annie (Folketeateret).

 

Lisa har hatt hovedroller I kjente BBC produksjoner som Jodee Tressky i “Satan’s Chimney” i Jonathan Creek serien og som Trine i «It Takes You Away» i Doctor Who sin legendariske tvserie. Noe av det største Lisa har fått oppleve var da hun fikk møte Nelson Mandela i 2005. Hun fikk æren av å være tv vert for Nelson Mandelas 46664 Arctic konsert i Tromsø sammen med DJ Suga fra Sør Afrika. I tillegg sang Lisa ABBA låten Dancing Queen, og fikk opptre med Andrea Corr, Brian May, Angelique Kidjo og Annie Lennox.

 

I 2008 spilte Lisa rollen som O’Connor, en Amerikansk offiser i spillefilmen “Lange Flate Ballær 2” regissert av Harald Zwart igjen med Don Johnson. Lisa har vært tilbake på off west End å spilt i blandt annet Stephen Sondheim´s The Assassins og I tittelrollen Genevieve I The Bakers Wife på the Union Theatre som hun var nominert for som beste skuespiller. Mange husker Lisa og familien fra TV Serien Lisa Goes To Hollywood som stadig dukker opp på NRK1, basert på Lisa sitt konsept om å vise virkeligheten av industrien I Hollywood.

 

Lisa Stokke er stadig involvert i prosjekter og har musikk, teater og film som fulltids profesjon, og blir å sees i en ny norsk tv serie til høsten. Hun har nylig flyttet hjem til Norge med familien, hvor de bor på vakre Nesodden I Oslofjorden

bottom of page