top of page
Solveig2020 crop.jpg

Solveig Slettahjell

  • Spotify
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

/

Kontakt: jan@hihat.no - + 47 56 90 19 19 

Solveig Slettahjell trenger knapt noen presentasjon. Hun er en av våre fremste og mest anerkjente sangere og har gjennom ti år som plateartist satt tydelige spor hos både publikum og presse over hele verden.

Hun er på god vei mot å bli allemannseie i norsk musikk, og synger for et stadig voksende publikum. Det er gått to år siden suksessalbumet ”Tarpan Seasons” og i høst er Solveig Slettahjell endelig aktuell med nytt album. Da er albumet Solveig Slettahjell har gledet seg til i lang tid klart. Sammen med pianist Morten Qvenild har hun plukket ut egne favoritter fra musikkhistorien til et album som blir intimt, nært og veldig veldig vakkert!

Solveig Slettahjell har alltid sunget, og har gjennom årene befattet deg med et bredt utvalg sjangere, først og fremst jazz og jazzrelatert musikk, men også mye musikk fra singer/songwriter- tradisjonen. I tillegg er det nære forholdet til norske samler og amerikanske spirituals fra oppveksten fortsatt klart tilstedeværende i uttrykket hennes. Hun og medmusikerne skriver det meste av sin musikk selv, men Slettahjell anser først og fremst seg selv som sanger – noe hennes publikum gjenkjenner i hennes personlige og sterke tolkninger både av egen og av andres musikk. Som få andre greier hun å gjøre alt hun synger til sitt eget. Om det er originalkomposisjoner, popklassikere, viser, gamle spirituals eller julesanger er Slettahjells stemme en krystallklar og personlig avsender.

Slow Motion Orchestra (tidl. Quintet) har vært Slettahjells hovedprosjekt siden første konsert sammen på Osloklubben ”Blå” i 2001. Opptak fra denne konserten ble også debutalbumet ”Slow Motion Orchestra”. Siden den gang har Slow motion-prosjektet gitt ut totalt seks album, noe som har resultert i én Spellemannspris og to nominasjoner. Siden starten i 2001 har de drevet utstrakt turnévirksomhet, hovedsaklig i Norge/Europa, men også Chile, USA, Russland, India og Pakistan. Det sjette og nyeste albumet fra Slow Motion Orchestra, “Tarpan Seasons”, kom høsten 2009. Dette albumet ble til som en del av Solveig Slettahjells kritikerroste bestillingsverk til Vossajazz april 2009. Den påfølgende turneen gikk sin seiersgang over hele landet og i fjor ble hele 6 uker i Europa unnagjort. Ved siden av arbeidet med Slow Motion Orchestra ga Solveig Slettahjell ut julealbumet ”Natt i Betlehem” sammen med Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig i 2008. Hun bidrar også på albumene ”Go’ Natt” (2009) og ”

bottom of page