top of page
Kåre.webp

Kåre Conradi

  • Youtube
  • Spotify

/

Kontakt: jan@hihat.no - + 47 56 90 19 19 

Kåre Conradi er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1992–1995) og LAMDA i London. Han har vært fast ansatt ved Nationaltheatret siden 1999.
Roller i utvalg, Nationaltheatret: Peter Skuleson i Kongsemnere, Ung tempelherre i Nathan den vise, Jacob i Erasmus Montanus, Puck i En midtsommernattsdrøm, den voksne Alexander Ekdal i Fanny og Alexander, Tybalt i Romeo og Julie, Tony Cooper i Abigails party og Alfred Almers i Lille Eyolf.
Conradi var en del av den kunstneriske ledelsen ved Torshovteatret fra 2000 til 2003, og spilte blant annet i Circus, Vi er ikke kaker, Pianisten, Når vi døde våkner, Det suser i sivet og
Stones in his Pockets.
Trøndelag Teater: West Side Story, Bør Børson og tittelrollen i Hamlet.
Oslo Nye Teater: Jenta Mi, My Fair Lady, Singin’ in the Rain og Guys and Dolls.
Folketeatret: My Fair Lady & Mamma Mia
The Lyric Theater, Belfast: Verdenspremiere på N. Lloyd Webber/J. Reids The Little Prince. Rose
Theatre Kingston, London: Edward IV/Charles VII i The Wars of the Roses i regi av Sir Trevor Nunn.

Conradi har spilt i mange Ibsen-stykker, blant annet som Peer i Jose Luis Valenzuelas Peer Gynt med Teater Ibsen, Håkon Håkonssøn i Kongsemnerne på Det Kongelige Teater i København, Sakfører Stensgård i De unges forbund ved Nationaltheatret og Falk i Radioteatrets Kjærlighetens komedie. I Radioteatret har han også medvirket i Fruen fra havet og Vildanden.

Conradi er initiativtaker til det Norske Ibsenkompaniet og har blant annet gjestet Nationaltheatret, India, London og Edinburgh Fringe Festival med Om Peer.

Film og TV i utvalg: 37 1/2, Den siste revejakta, Kodenavn Hunter, Kong Curling, Størst av alt, Arctic Passage, The Philantropist, Erobreren, Gutta Boys, Wide Blue Yonder, Kraftidioten, Keeper’n til Liverpool, Løvekvinnen, Haram , Vikingane  og stemmen til Redaktør Frimann Pløsen i filmene Jul i Flåklypa og Herfra til Flåklypa. Som sanger og musiker har han jobbet innen en lang rekke formater i Norge og England. og han samarbeider mye med Hans Mathisen, Helge Lien og Kjetil Bjerkestrand.

Priser:  Nominert til Kanonprisen for Den Siste Revejakta.
Vunnet Nationaltheatrets Venners pris 1997, Trøndelag Teaters Venners pris 1998, Radioteatrets Blå fugl for rollen som Falk i Kjærlighetens komedie og Continentalprisen 2001 sammen med Øystein Røger for Stones in his Pockets. Han vant Heddaprisen 2016 for beste mannlige skuespiller i Richard III.
 
Oversikt over alle rollene Kåre Conradi har spilt ved Nationaltheatret finner du  på nationaltheatret.no
 

bottom of page